Friday, December 21, 2012

Good job, Zealous!

Assalamualaikum to the readers.

Ya Allah, I'm feeling so excited. Only Allah knows. Because I got 8A's in PMR! Alhamdulillah. But the thing that made me totally shocked is Zealous's results! Oh god, we had done a great good super duper job! Yeah of course I feel bless and happy with that. Semesra, conquer Rembau as well. We made our school on the top of list in Rembau. And one more thing, we are second in Negeri Sembilan. The first school is Kolej Tunku Khursiah. Omg. We feel so happy bcause the pointer between TKC and SEMESRA only 0.01! Whatever it is 1997 the best! Congrats guys! xx

Feeling oh sooooo happy and thanks to Allah! Alhamdulillah :-)

Congratulations to Zealous! We already made them proud of us!
Inshaallah we will keep it up our school's name in SPM 2014. Amin :-)
#Pray for my pure science on 2013 and 2014. I'm so scared ._________.

Monday, December 17, 2012

Rasa cinta. Hahaha

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum semua!

Yehuuu saya berasa amat gembira kerana akhirnya dapat juga mengambil masa untuk mengupdate blog. Peh ayat macam artis. Busy kemain, padahal?! Yes almost two months, two months babe tak update blog rasa rindu membuak buak. Come on babeh, kiss sikit blog ai ni. *krik krik* Diatas keterujaan yang melampaui batas ini, pada tanggal 8 Disember 2012 akhirnya menemui juga gadis gadis yang sudah tua dari segi umur iaitu Kak Pyka dan Kak Fyka. Setahun weh dah tak jumpa! Hek eleh budak kecik ni, baru setahun...

Selain itu saya juga akan menampilkan dua gadis yang tidak saya jangkakan dapat jumpa iaitu Kak Syeera dan Kak Adah. Hmm semua dah berakak akak. Hahahahahaha tua kamu tuaa! Hahaha tapi rasa macam budak kecik sangat. Al maklumlah hanya saya yang masih belajar T.T Ah tidak mengapa asalkan ketinggian saya taknampak budak kecik. Wuuu wuuuu statement makan kaki. Ampun beribu ampun dipinta. Lets us check it out through photos~~


ya! berjumpa dengan saya minah hindustani dan sebelah saya ahmoi cantek, kak long -.-

tidak dapat mengawal keterujaan masing masing. macam inilah jadinya. mari mengucap.
kak fyka kita diapiti oleh kanak kanak ribewnaaaa. yepiiiiiiii!

yay saya masih muda. dikelilingi oleh insan yang sudah berumur. wkwkkwkwkwkk meet kak fain! hi kak fain! :-)

cuba tengok siapa tinggi? *angkat kening* booo kak fykaaaa haha
adik beradik ni. sila percaya. hahahaha adik beradik kandung, mieya dan ayien. adik beradik angkat, syeera dan fyka x
uwww uwww uwww lavhhhh kak adah, kak syeera, kak fyka dan kak pyka xoxo


tengok tu muka teruja kuh. hahaha looser bowling on that day. bad luck!
ni semua pasal tangan. saya lefthanded tetiba main guna right hand. patutlah semacam~

Whatever it is. I am a happy kid on that day. Rasa muda sentiasa. Auwwww hahaha. On that day too, I also fallin' in love with Syeera Ismi. Idk why. Maybe her craziness and attitude ahh everything make me love her so much! Kak Adah, she's so sweet. I love her too. Dear my sistah, I hope we can meet like this again. Awh I missing that moment. Kay kill mih babe. Kill me!!!! Okay goodbye eberywan. Assalamualaikum :-)

#Lusa is already Wednesday. Oh mak jemah! Get results. Omg, may Allah bless my result. I hoping that I got straight A's. Guys, pray for me please! My Zealous and all '97's, wish uolss luck too. Lavh yeah xoxo


Friday, October 26, 2012

Happy Eid Adha.

Assalamulaikum semuanya. ehem

Mukadimah saya pada entri kali ini ialah

Selamat hari raya Aidiladha dan selamat berkorban!

mohon ampun dipinta sekiranya melakukan sebarang kesilapan walaupun sedikit. mohon juga agar Allah s.w.t mudah memakbulkan segala doa kita sebagai umat Islam. InsyaAllah Dia akan memakbulkan doa kita sekiranya kita berdoa dengan ikhlas. 

alhamdulillah syukur kepada Allah s.w.t kerana masih memberi saya sbagai hambanya untuk terus hidup di muka bumi Allah ni. pada hari ni saya menyambut hari raya aidiladha dalam keadaan sederhana. hal ini demikian kerana, dengan muka tidak seberapa selamba saya menghadiri kenduri doa selamat di rumah atuk sedara saya yang berdekatan dengan hanya memakai seluar jeans dan baju muslimah. oh really? i don't think so. hm k tetiba.

lagi sekali, saya berharap agar semua rakan dan umat islam disekeliling saya tidak berhenti berdoa agar saya mendapat 8A dalam PMR. teruskan berdoa tanpa rasa jemu. sesungguhnya hanya Allah saja yg boleh membalas segala jasa kalian. 

xx

Monday, October 22, 2012

Red letter day.


A red letter day almost start.


Dear Ayien Zulkifli,

I'm so excited to talk bout you for this time. Well it's already 22th October 2012 and happy birthday to you my sister. May Allah bless you and have a blast my dear. Wishing you luck for everything. Happy ever after with your soulmate. Sometimes you can be a good sister, sometimes you can't. Seriously. I'm frankly actually. Hehe. Please don't forget your kind sister. I mean Mieya. Well you must know her right? Okay peghasan gila. Dear kak long, thanks for everything. Always remember me as your lil sister and your bff. Life must move on and don't giving up in our life easily.


Truthfully you're such an insane girl. Ops haha!



What makes your life good? The answer is ME.
Last wish,

Always be happy in your life. InsyaAllah hadiah for this year ice cream sehinggit. Okay kan? Hehehehe. I love you and miss you, gemuk. Euw macam apa entah. Haha



Lots of love,
Mieya Zulkifli a.k.a Adik gilos.

Saturday, September 29, 2012

Teruskan perjuangan.

Dup dap dup dap dup dap

12 days left...

Assalamualaikum semua! Wah saya rasa rindu nak update blog. Hehe
12 days left for PMR. Ya Allah cuaks I! Doakan saya ya rakan-rakan. Mudah-mudahan segala ilmu yang saya dapat selama 3 tahun ini diberkati oleh Allah S.W.T dan saya berharap agar saya dapat mengecapi impian saya untuk mendapat 8A dalam PMR. Eh Mieya, ni bukan nak buat penulisan lah.

First of all, maafkan kesalahan saya jikalau saya melakukan kesalahan atau sedikit kesilapan yang mungkin telah menggores hati anda sendiri. Diharapkan anda sudi memaafkan saya kerana manusia di muka bumi Allah ini tidak ada seorang yang sempurna.

Penilaian Menengah Rendah (PMR)
9 - 15 Oktober 2012


Ni muka kekhusyukan membaca. Alamak novel. Hahahaha


Wahai rakanku, dengan izin Allah insyaAllah kita boleh lakukan. Cewah :-)
Bagi calon PMR yang lain, good luck! Do the best ya guys. Eh pahal semangat sangat ni. The most important! My lovely batch, Zealous '10 '14 gooooooooooooood luck! Let us prove that Zealous can do it :-)

*Wish me ze best buddies x


Sunday, August 26, 2012

A simple wish for you

Haaaaaaaaaaaaaai semua :-)

Pada hari ni saya ingin wish kepada seseorang even though tarikh ulang tahunnya belum tiba lagi. Hehe. Well nak kenalkan pun dah takpayah dah. Satu Malaysia kenal dia. Gadis ayu senyum manis di pipi ah apa yang saya mengarut ni? Lol. Dia seorang nurse yang omey dan cantik daaan semestinya dia mampu mencairkan hati jejaka jejaka diluar sana. Wuuu tung lah cantik~~ hehe


naaaaaaaaaaaaaah. siapa tak kenal dia cek tampar hang!
Well her name is Fyka Mohamed dan dia sangat cantik. Haha kak ampun Mieya curi gambar akak. Ampun dipinta sekali lagi. Her birthday on 29 August 2012. Yes saja je nak wish awal. Takut tak sempat. Hehe. Wahai akak yang bijak bestari, Happy birthday to you! May Allah bless you and have a blast! Hope you're happy with your ehem ehem. Harap kita dapat jumpa lagi di kemudian hari. Kak! Doakan Mieya PMR tau. Hehee. Wish you good luck in whatever you do. And always be happy ye kak. Don't be sad sad ;3

Always be happy ya xx

#Saya sayang kak Fyka yang comel ini. Hahahaha :-)


Saturday, August 25, 2012

Why you gotta be so mean?

Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday (Do it!)
Friday, Saturday, Saturday to Sunday (Do it!)
Get, get, get, get, get with us, you know what we say, say Party every day, p-p-p-party every day.

BEP, not party anymore. Go back to hostel. Yes, tak puas beraya. Duit raya tak masyuk. Hanya RM100 lebih. Ya Allah, tak bersyukur punya budak. Hehe okay apa RM 100 lebih. Okay apa. Okaylah.... Esok dahlah balik awal. Lepas lunch terus balik. Hm nak laya lagi! Huahuahua. Enough Mieya, raya was over even though ada hari berbaki lagi. Mmmmmm

Study lah Mieya. Come on. Come on. Come on! Need to cover all chapter. From form one until form three. Omg, I'm so lazyasssss. Hm takpalah. Takpalah. Hm belajar je lah. Ktonight I will study. Lol

Maybe tak online but apa yang penting this week sekolah empat hari sahaja! Dan akan bercuti selama empat hari juga. Oh comel. Hahaha. Adios. Aku tak tahu apa yang aku mengarut ni.

P/s ;

Dear ma bff, good luck for PMR and stay awesome :-(


Oh no, I'm so sad to leave my facebook, twittah and blog. Lastly, of course you! :-(



Go hate me, my lullaby.

Assalamualaikum.

*kau aku digunakan untuk entri kali ini

Aku memang suka bergurau kat orang. Tapi aku tak suka orang kuat terasa. Bukan aku je tak suka. Aku rasa ramai je. Come on. Open your mind and accept what people talk about. Aku takdalah pandai tapi at least aku berkongsi apa yang betul. No need to talk shit. Over mencarut pun takda guna. Kurang ajar? You need to have knowledge. Bak kata orang dulu, hormat yang muda juga. Takda guna kalau orang muda tu nak hormat orang tua yang tak reti nak hormat orang muda. Eh apa ayat keling aku ungkapkan ni? K abaikan.

We need to be open-minded even though we feel annoyed with that jokes. Betul tak? So kalau nak buat orang selesa dengan kau, jangan lah kuat terasa sangat. Its not good for your health. Ktetiba. Kau geram dengan orang pun behave lah diri sendiri. Go, lets be a cool person in da world. Takyah lah nak jadikan suasana haru biru hanya karna gurauan kecil seseorang.

Talk about sifat hormat-menghormati.

Kau faham ke hormat-menghormati? And... you talk about rude like you didn't be rude at all. Padahal? K di muka bumi Allah ni, kita patut berasa bersyukur. Ceh tetiba. Hahaha we need to have matured-thinking. Not childish-thinking. We must have wide knowledge not shallow knowledge. Understood?

Psst to my lullaby ;

Go hate me. I don't care. Its for your benevolence on your future times. So stay cute and be a patient people. Always have matured- thinking. All in all, people will love you ma dear.


Don't feel annoyed baby.


Wahai hati,

Assalamualaikum semua. Oyeah tajuk macam nak makan kaki. Kdiam.

Sebenarnya tajuk tu silap. Sebenarnya "Selamat Hari Raya". Sebenarnya........ eh banyak lak sebenarnya. Kasi tampar kang. K. Hai semua kaum muslimin dan muslimat, Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin! Wuuuuu tahun ni raya tak macam raya pun. For me biasa biasa saja. Nak kata baca buku, takdalah baca buku pun. Hehe al-maklumlah, kome nak PMR. Alangkah indahnya kome takyah baca buku, terus je seteraight A. Kan sodap tu! Hahaha k mieya mengarut.

Malam raya saya dah takda kat Rembau. Rembau adalah kampung halaman ku sejak kecil lagi dan menetap disini sudah sekian lamanya sehingga menjadi dewasa kini. Cewah. Saya ni cucu kesayangan Hasnah. Ktipu. Ada rumah sendiri, tapi taknak tinggalkan wan disini keseorangan. Bimbang punya pasal. Tapi I tetap sayang Chengkau! Wan, I'll be forever ever ever and ever be by your side *cough* Haha. K sambung cerita lagi. Malam raya saya ke Serdang, Selangor. Saya menjaga atuk saya yang menghadapi kanser usus tahap 4. Saya rasa gembira karna dapat menjaga beliau karna saya amat rasa bersalah karna saya jarang ketemu sama beliau karna saya duduk di asrama. *Fed up tak? Haha* Dengan menggunakan tenaga anak muda, saya tidak tidur sampai 4 pagi kerana menjaga beliau. Apa pun saya tak kisah pun raya ni, asalkan alhamdulillah saya dapat jaga atuk :-)

Hari raya pertama, just bersalam-salaman seisi keluarga. Tidak buat apa apa. Hanya menjaga atuk lagi. Saya duduk di Serdang selama 4 hari. Selama 4 hari itulah saya langsung tak pakai baju raya yang baru dan tidak beraya langsung. Hari raya keempat, saya sudah berada di Rembau. Masa ni saya nak melaram habis dengan pakai baju kurung baru. Hehehehe. Hari raya keempat itu dikira macam hari raya pertama bagi saya. Hew hew kasihannya saya. Lol

Kome bukannya beraya sakan. Kome follow geng kakak kome pegi beraya. Kome malu. Kome segan. Dah tampar den cepat. Mana taknya. Kome je yang tak habis belajar lagi. Huuuuuu. Tapi takpa asalkan kome happy. Hahaha ktakde kaitan.

Tetiba kami rasa kami hebat. Lol kenapa? Sebab kami rasa macam Charlie's Angel. Huahua

Saya rasa..... saya rasa........ hehe lemme introduce you, eh apa?

All of sudden, Selamat hari raya maaf zahir dan batin and thanks a lot. *jangan rasa kelakar*



Friday, August 17, 2012

Just be myself and I

Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum W.B.T wahai umat Islam yang cantik, kacak dan bergaya. Auww.

Sudah sebulan dah kita berpuasa and cop! Esok last kita berpuasa. InsyaAllah semoga saya dapat berjumpa dengan bulan Ramadan yang akan datang. Amin. Sebelum ni, banyak idea yang ada di dalam otak ni. Bila dah menghadap kat depan laptop ni, idea bertebaran entah ke mana. Al maklum lah, umur makin meningkat. Eh? Tua sangat kah aku? Hew hew hew. Sebelum balik cuti Raya ni, selama seminggu dua hari saya menghadapi peperiksaan percubaan Penilaian Menengah Rendah. Hanya Allah saja yang tahu bagaimana tahap tekanan perasaan aku pada ketika itu.

Aku dalam hati mengucap, berisghtifar mudah mudahan soalan tidaklah susah sangat. Malam sebelum trial saya dah takut. Air mata menitis. Secara jujurnya, saya tak bersedia untuk menghadapi peperiksaan itu. Jujur ni. Kay abaikan. Banyak masalah yang bermain dalam minda saya. Dah cacamarba otak aku dibuatnya. Dengan ilmu sejarah yang aku dah baca pun, dah jadi mi rojak. Kay mengarut lagi. Ampun.

Dengan ini semasa menjawab soalan soalan peperiksaan percubaan negeri dan sekolah berasrama penuh, saya rasa macam nak berdiri secara tiba tiba dan menjerit dalam dewan pada masa tu. Ya Allah, dah lah duduk tengah tengah. Haih panas. Okay itu tak penting. Apa yang penting, stress! Stress je memanjang. Macam orang dah kahwin. Come on lah Mieya, PMR pun tak lepas lagik. Hm dengan ini saya rasa amat takut untuk ambil result. Sesungguhnya saya taktahu saya dapat berapa A. Sungguh...................... saya takut sangat. Apa keling ayat ni? -.-


Kononnya............ Never mind Mieya. Life must go on! :-)

Pesanan untuk diri ini ;

Kuatkan semangat. Solat. Doa. Usaha. Tawakal. Reda.


be a tough girl forever! nampak muscle I tak? haha
*picture time form 2*
 #Stay cool and handsome. Be awesome! ;3


Saturday, July 28, 2012

What makes your life?

I don't know.


I'm trying my best to do the best for my trial Sbp and Jpns;

But both trials start on 7th August 2012. Well it is so scared. 

Dear friends, wish me luck and pray for me. 
Ya Allah give me some strength! Amin.
So here, my war will start.

Lots of love, Mieya.


Sunday, July 22, 2012

First and foremost,

Assalamualaikum semuaaaa.

Alhamdulillah akhirnya satu hari dah berpuasa. Dan saya berjaya! Ceh macam baru first time je berpuasa, eleh buat malu je. So here saya nak ucapkan, Salam Ramadhan buat semua muslimin dan muslimat. Semoga dapat mengerjakan ibadat anda dengan sempurna. InsyaAllah :-)

Then its all about my upcoming trial. Omg! On 7 August, I have to face trial SBP and of course takut. Takut, well soalan dia yang sangat 'kacang goreng' tu boleh buat saya pengsan. Pleaseee pray for me. Hping dat I can do the best and the best. Amin. And the sad story, please pray for my atuk. All of my family only hoping that everything will be alright after this. Amin again.

Macam cepat je masa berlalu and its already only 2 months kot nak PMR. Absolutely gua takut. On September, trial JPNS and saya takut juga. The last month untuk berperang ialah bulan Oktober. Itu adalah bulan Penilaian Menengah Rendah (PMR). Doakan untuk saya :-)

tabik untuk manusia yang saya sayang saja hahaha lol

Dear my Bff, good luck for your trial.
I know you can do it. Well budak pandai kan?
Take care and be a good person.
All in all, don't forget me.
Sincerely, Mieya xx


*Okay take care all. Pray for me, insyaAllah Allah S.W.T akan membalas jasa kalian semua. Amin :-)

Monday, June 18, 2012

Memooooo xx

Hi! *buat muka menggoda auhhhhhhhh* ops sorry, I don't need your penyepak. Haha


Saya rasa excited nak cerita apa yang dah berlaku harini. Mungkin bagi anda semua tak menarik, but for me its totally menariks. Hahahaha. Hal ini demikian kerana, saya telah mencatat rekod join family bermain bowling and I feel wow!! Eleh padahal orang lain yang tengah baca entry ini, main bowling je kot!!! So saya tak kisah apa tanggapan anda semua. Ceh tetiba?!!

Biasalah. Berjalan-jalan di Bandaraya Melaka adalah salah satu rutin cuti saya. And sometimes, saya rasa bosan sebab pegi ke tempat yang sama. Macam takda tempat lain. Okay nevermind. I just got new cloth from my ibu as birthday gift and ni bab abah ni sedih nak cerita. Nak nangis hentak-hentak kaki kat mall tu pun boleh. Hm I just got mp3. Well benda dah common. Its just mp3 but I'm trying to be bersyukur. Actually, abah berasa fifty fifty whether nak belikan Bb or mp3. But logically lah, mestilah saya nak Bb kan? He said, dia takut tengok saya ni leka dengan Bb. Abah come on. Takdalah Mieya leka dengan Bb tu.....

That moment, kononnya I won't give up. Cewah macam lagu Jason Mraz. Menyampah. Hahaha I tried pujuk abah. I said, "Abah takpe lah abah kasi Mieya Bb tu lambat ke apa, asalkan as birthday gift." Then abah ulang ayat yang sama. Sama sama and sama. And lastly, I really give up. He just give me mp3. I whispered his ears, Abah, Mieya tahu lepas habis exam PMR, Bb in my hands. *kata kata yang berbaur dengan ugutan* Haahahaha anak apakah ini?

Dah saya give up. Dalam kereta still nak sebut pasal benda ni semua and saya rasa geram sangat :-(

Yeah give up untuk story telling. Let the pictures telling you everything :-)


Dia tak main bowling tapi dia bertukang apa entah.

Kisah pulak aku?!!!!!! Hahaha 

Eleh first game memang loser perabis. Hahaha

Acaaanoo? Ada ciri-ciri pemain bowling sejati tak? *kenyit kenyit mata*

Muka import dari mana entah. Orang dah give up asik asik bola bowling masuk longkang haha

Pandang-pindang. Eleh sweet lettuwwwwww :3


Apakah yang mereka cuba lakukan? Atau lihatkan? -.-

Eh even loser cecane pun I dapat kalahkan ibu. HAHAHAHAHA xD

Dah habis je main bowling, ibu pun dah pandai memerli saya. It seems look like dia menganjing saya. Hahaha she said, "Alah sebelum ni taknak main kata, takreti main lah, itulah inilah" *siap ikut intonasi percakapan Mieya Zulkifli* dan saya rasa, eh Apakah ini? Hahaa :p



Ollaaaaaaaaaaaa. All of them are my family lolitaaaaaa and Ich liebe dich xx

*Hey you, nanti I nyanyikan lagu Call Me Maybe. Hahaha ktetiba.


Sunday, June 17, 2012

The holiday.

Hey guys! Assalamualaikum semua xx

Yaaaaa bersua kita lagi *kenyit kenyit mata* lama gila tak update blog dan of course saya merindukannya. Hehe I miss it so much. Well 30th May yang lepas its my birthday and thanks a lot untuk sesiapa yang wish saya and I feel so terharu. Thank you so much much much much. Haha

So here it goes, haritu 2 weeks holiday totally make me yeah macam apa entah. Tired all day. Actually before my birthday. Pada malam 29 Mei 2012, atuk moyang saya telah kembali ke rahmatullah pada jam 8.50 malam. Saya dengar berita tu terus berderau darah saya. Terkejut senanya. Sedekahkan Al-fatihah buat moyang saya. Al-fatihah~

Enough for sad story.

Hey! Meet my muka sepuluh sen.

Yeah actually pegi bercuti. Ops. Bercuti lah sangat kan. Rasa macam cuti tak cuti je time tu. Hehehe and I feel that time macam budak 7 tahun je nak terjun dalam swimming pool. Hey come on Mieya jangan main main terjun je. Nanti habis splash terkena kat orang ramai. Buat malu je n_n



Hehe my lil broh and my sedara xx



Yeah demi menjaga kesihatan kami bermandi peluh hanya didalam air. Hahaha

Yang atas ni cerita cuti 2 minggu yang tak awesome tu. Bak kata Adam, adik saya, "Eh, birthday kak Ngah takda kek kan?" Dalam hati menangis huuuuuuuuuuuuuuu T-T



This one. Hehehe semalam mengada lepas balik je rumah terus pegi mandi and siap siap nak ikut maksu hantar assignment dekat Bangi. Yelah nak ikut yepun sebab nak pegi jalan je. Hehehe tak tahu pun tentatif dorang. Rupa-rupanya nak buat photoshoot-yang-tak-photoshoot. Dengan berbekalkan payung dan apa benda alah pusing pusing yang colourful itu, terhasillah gambar di bawah. And saya pakai simple gila. Titik!

Sayalah budak belajar. Sayalah kanak kanak ribena kat sini! Hahaha.


Here I go.......... simple shirt dan time nak siap tu rushing gila.
*trying to be mysterious girl*
On that time, dia tergelak dan saya.... Eh mengapakah???


With my maksu yang saya sayang sayang sayang :p


Gambar ni serious kelakar. Muka pasrah habis. Kalau nak tampar, cepat! Hahahahaa

So terhasillah gambar-gambar kami ni di Taman Botani, Putrajaya. Saya tak tahu apakah motifnya kami bergambar bagaikan nak rak dekat sini. Ish panassss yuhhh!! Enough for this. Goodbye xx

Akhir kalam, Assalamualaikum.

*Motip update blog : Saje-saje je. Kisah pulak mak!!!



Monday, May 28, 2012

Close up.

Assalamualaikum semuanya. Hehehe *mood excited*

Yes I'm here again sebab school holiday dah start. Gembira yang amat. Hehe tapi apa yang nak gembira sangat. Homework bergunung kena buat. Dengan kerja kursus yang membuatkan saya bercinta-cinta menatap benda tu. Ceh. Over.

Satu family saya nak buat saya jealous dengan gambar-gambar mereka yang pergi Janda Baik haritu. Takpe. Kisah pulak.. Hehe. Tapi kita tengok gambar dia macam best je. Aisehman. Takpe Mieya. Lepas PMR kan boleh. InsyaAllah :-)

Ni bila on je laptop terus nampak kat desktop ada file name "Janda Baik". Apalagi. Tangan gatai open kan file tu. Then terpampang lah semua gambar mereka semasa berada di sana. Ish. Jealous lah.


banner dia....

Saya disini taktahu sangat pun apa aktiviti mereka kat sana. But tengok daripada gambar pun kita dah tahu, seronok. Sobss.


Abah and Adam :3



Ibuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu xoxo

nak mandi sini!!! hahahaha


ni game parents. tengok gambar, all of them nampak sporting habis. yes, pure kgv!


this picture not perfect! yes sebab Amalia Zulkifli takde! :-(


The day of Georgian Form 5 / 1983.
See, their friendship never end until now.
Yes ibu, Mieya tabik habis dengan batch ibu.

Tuesday, May 1, 2012

Apabila kita dah terasa diri awesome nak mati.


Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Dengan secara rasminya, aku akan balik ke SEMESRA setelah bercuti selama seminggu lebih di rumah. Emm ya kerana chickenpox yang sudah kering dan agak amazing ni, kita balik ke hostel dengan bangganya. Yeah well, kita dah terlepas azab demam baling. Sekian.

Di sini jugak, aku rasa badan seram-seram sejuk sebab Mid year exam dah nak dekat dan aku baru terkedek-kedek nak membaca buku. Cool what? Cool Makcik ku. Serious benda ni sangat tak cool sebab 10 hb dah nak exam. Menggigil tahap maksima aku dibuatnya. Dah ok. Jadi aku ingin meminta anda semua silalah buat solat hajat untuk aku yang sudah tidak tentu arah untuk menghadapi peperiksaan yang sederhana besar ni. PMR baru peperiksaan besar ya. Harap maklum.


Well, ni tidak awesome. Ni tidak!!!!!!!!

Ya di entry ini juga aku ingin melafazkan, selamat tinggal kepada facebook dan twitter aku. Aku akan meninggalkan kamu semua dalam beberapa minggu. Alah bape minggu je kot!!! Ok disini jugak aku nak buat muka yang sangat-tak-beberapa-sedih. Dem satu family pergi Janda Baik sebab ada family day Georgian. Ibu! Fine tinggalkan Mieya! Hahaha takpe. Lagipun ini satu pengorbanan. Yaa nak PMR le. Takdok masa nak berjalan honeymoon sakan. K assalamualaikum.


#Bila birthday minah ni? Lah 30 May nanti. Wuwuwuwwu lah pahal kecoh sangat ni :p



Monday, April 30, 2012

I really admire you....

Assalamualaikum semuaaaaaa. Hehehe..

Nak tahu kita admire sape? Nak tahu tak? Nak tahu tak? Tak mau? Taknak! Kita nak bagitahu jugak! Kisah pulak aku.... Hahaha. K. Kita semestinya admire Yunalis Zarai. Alah yang ada iras-iras Mieya Zulkifli tu. Takkan tak tahu. Hahahaha k sumpah perasan habis. Tak pasal-pasal kena lempang berkali-kali nanti. Ampun.

Kita admire habis lah dekat dia. Sebelum dia popular lagu 'Dan Sebenarnya'.. Well lagu 'Rocket', 'Deeper Conversation' lah paling kita suka. Masa tu tak popular lagi. But now, come on lah!! Satu Malaysia dah kenal dia! Hehehe terharu ai!

Tapi kita ni first time tengok 'Bintang di Langit' hari tu kat tv. Jangan gelakkan kita. Al-maklum lah, orang busy. Ceh takdelah. Kita duk asrama so susahlah nak tengok tv. Apolah! Kita excited kemain lah. Muehehehe.

tengok tu. dia tunjuk kat kita!!!! jangan jealouss ok. hahaha kperasan habis.


ah! now kita yang jealous habis. Yuna! Kita nak jalan berkepit dengan awak jugee :'(


looks. she is soooooo awesome! :-)

*La la la la la la xx