Monday, April 30, 2012

I really admire you....

Assalamualaikum semuaaaaaa. Hehehe..

Nak tahu kita admire sape? Nak tahu tak? Nak tahu tak? Tak mau? Taknak! Kita nak bagitahu jugak! Kisah pulak aku.... Hahaha. K. Kita semestinya admire Yunalis Zarai. Alah yang ada iras-iras Mieya Zulkifli tu. Takkan tak tahu. Hahahaha k sumpah perasan habis. Tak pasal-pasal kena lempang berkali-kali nanti. Ampun.

Kita admire habis lah dekat dia. Sebelum dia popular lagu 'Dan Sebenarnya'.. Well lagu 'Rocket', 'Deeper Conversation' lah paling kita suka. Masa tu tak popular lagi. But now, come on lah!! Satu Malaysia dah kenal dia! Hehehe terharu ai!

Tapi kita ni first time tengok 'Bintang di Langit' hari tu kat tv. Jangan gelakkan kita. Al-maklum lah, orang busy. Ceh takdelah. Kita duk asrama so susahlah nak tengok tv. Apolah! Kita excited kemain lah. Muehehehe.

tengok tu. dia tunjuk kat kita!!!! jangan jealouss ok. hahaha kperasan habis.


ah! now kita yang jealous habis. Yuna! Kita nak jalan berkepit dengan awak jugee :'(


looks. she is soooooo awesome! :-)

*La la la la la la xx




Saturday, April 28, 2012

Ini lagi lah awesome!! Emm barangkali ya...

*Hari ni saya guna panggilan, kau aku.

Assalamualaikum semua. Sihat? Bagus, alhamdulillah. Aku ni je tak sihat ha. Sobs.

Esok SEMESRA semua nak balik hostel. Well aku ni je duk umah. Melanguk macam orang tak betul. Serious takut sebab mid year examination dah dekat. Duk kat rumah pun bukannya dapat baca buku. Aku tak tahu aku dapat balik hostel bila. Yelah, bintiks yang sangat awesome ni pun tak hilang lagi. Hehehee malu ah nak balik. Eeeee tutup muka ah cani. Cani cani cani. Hahaha kgedik.

Maks. Aku takut. Takut ah nak ambil Mid. Sedih. Mesti result. Ergh! Tak mau ah cani. Result monthly hari tu pun dah sangat 'hebat'. Omgish. Please help me! Lepas ni prep malam tak boleh lentok lentok lagi kan badan. Bak kata Zana. So badan kena straight je. Mata kena boooolat booolat pandang buku tu. Ergh. Darn it! Yelah dah aku ni on vacation lama sangat. A week pun dah lama. Really? Demmmmmmmmmm! -.-

Tapi kita kan excited lah jugak nak balik. Heheheeee rindu dengan semua. Yelah I miss the books. I miss the hostel-life. And follow the cool regulations ever. Yes. I think its superb cool. A horrible cool. Haha and last but not least I miss my friends/my dorm-mate and my-everything-everything-muah! What? Macam kambing je.


gambar kabur. blurry. baideway I love you, guys!



ni bajet muka suci je semua. ah! pendusta! ceh tetibe. haha.

Ni lah mereka yang saya rindui. Muah hehehe. Dan yang paling kita rindu, dorm kita lah! Lela Maharaja 7 yang ahlinya comel oh! Aku rindu semua. Oyeah. Tunggu titewww balik tau? Hehehe nanti selawat syifa' sekali untuk Mieya otey? Hehehe nanti saya balik berkonvoi dengan Cik Farzana Mustaffa kita. Hehehee. 


whats? 


#Hidup biar rock and roll tapi amalan kita mesti suci dan bersih. Cewah. Hahahaha. Eh lupa cek nak cakap, cek tengok Yuna. Wuuuuu n_N




Tuesday, April 24, 2012

Maafkan daku sayang.....

Assalamualaikum!!! Tak jawab dosa... Hihihihi.

Saya tak tahu kenapa tetibaa je rasa rindu dekat SEMESRA padahal baru tinggalkan SEMESRA 4 hari. Kuikuikui. Alah nvm. Asalkan saya dapat rehatkan otak dekat rumah daripada duduk dekat sekolah then membiarkan otak bercampur baur dengan masalah sekeliling. Well saya bersyukur sebab saya dapat balik rumah selama 10 hari. Dan begitu juga rakan sepenyakit saya!! Farzana Mustaffa!! *pembawa virus* Hehehe ^^

Tapi malangnya lah kan. Exam Mid year coming soon. So I must give some effort to get better result. Harap-harap saya boleh buat dengan baik!! Amin! Okay. So here I want to show you all something. Not something actually. Someone :-)

saya tak tahu kenapa nak letak gambar ni besaq-besaq.. hehehe..

Okay hereeeeeeee!! Her name, Nazira Mohd Khalid. She is my dorm-mate since last year until now. I'm praying that next year, we still stay in the same dorm. Amin. Eh ah oh ehhhh. Jangan terkejut sangat tengok gambar ni.. Cek saja jee letak gambaq besaq besaq. Hehehe.. You know what??? Kami ni ada banyak chemistry. Ehem. Alah adalah bendanya. Takyah nak sibuk sangat lah kan.

Hehehe birthday dia ni dah terlampau berlepas dah. Tapi nak buat macam mana. Baru time time ceni dapat bermanja dengan belogsepot ni kan. Her birthday on 25 March. Omegisssssh. Dah lama lepas. Hahaha. Sorry Aziey. Baru masa ni dapat update blog banyak-banyak and I rasa teruja sangat! Push gebom! :b


I'm sorry Aziey!! I left you at SEMESRA for a long time. Padahal 10 hari je. Hahaha tengok tweet saya kat atas. Jahat je. Hehehe. Sorry brohhhhhh, papepun harap-harap kau dapat survive kat SEMESRA tanpa aku eh? Tahu lerrr kau rindu aku ^^ sampai tidur atas katil aku. Hahaha kperasan.

#All of sudden..... I-I love you like a song babeeeh!!! :-)




Terlambat untukku......

Bismillahirrahmanirrahim.......

Alhamdulillah saya dapat menghapdet belog ini. Rindu mindu windu nak hapdet blog ni panjang~ tapi tujuan saya tulis entri ini adalah untuk menge-wish birthday kawan saya yang dah lama berlalu. Ampun ampun ampun. Saya tak bersalah. tet!!!

Pada waktu malam sebelum jam 12 tengah malam atau lebih tepat jam errr berapa eh? Abaikan. Saya bergegas ke public phone hostel macam orang gila har har har. Firstly saya call parents saya. I mitch them-so-much. Are you jelly?? Takyah nak jelly sangat lah kan. After that lah kan, saya call sorang girlzkk ni.

Saya ingat lagi birthday budak tu. Bulan ni. I mean bulan April. So I teringat lah lagi 8 April atau esoknya birthday dia. Dengan berbekalkan syiling yang agak banyak, jadi saya call lah girlzzkk tu. Dia tu omeyyyyy sangat. dengar suara dia.. wow!!!! well first time saya call dia, kalau saya nak excited pun. so what?!!!


haaaa see dia terharu whatsss??? awak adooooo?

Dia terkejut kot. Sebab. orang ni awal sangat wish. Haha well. baru pukul 9 tak silap saya. belum pukul 12 lagi.. I'm sorry dear, yelah public phone hostel ni banyak sangat peraturan dia. Tak pasal-pasal warden jadi momok. Then berceramah panjang berjela. Yang murid ni tadah telinga je lah. Okay dah abaikan.

untunglah awok comey omey omey~~

Nama girlzzzzz ni Nurfarahanis. Orang panggil dia Anes. Nama glamer dia Anes Lautner. Eh eh eh dia memang glamer okay. Hoi Anes!!! Happy belated birthday ye muk. May Allah bless you and have a blast on your PMR. Trolololololololololooooo bajet tak amik PMR jer.

Cik adik manissss, harap bersabar dengan hadiah awak yeee? InsyaAllah saya kasi. Saya mampu pos jer. Hehehehehe. Then, good luck for exam ya my dear. I lefcthhh you so mash!!! Muah. Hehe :-)


PS : Stay cool and be strong girlzzk!! Happy birthday again!! Oyeahhhhhhhh :3

*Ole ole ole kok si sibuk menge-wish orang. Hai, birthday saya 30/5! See...... ><


Saturday, April 21, 2012

Pertama kali....

Assalamualaikum para bloggers. Di sini saya ingin memaklumkan saya tak sihat.....

Sobs.

Saya sedih. Saya kena demam ni masa nak dekat Mid year exam. So saya kena study dekat rumah jelah. Tidak ku duga hal ini akan berlaku pada waktu ini. Eleh ayat!!!! Hehe tapi takpe. Saya kan kuat. So stay strong, Mieya! Hee tingggggggggggggg.

Diharapkan semua orang doakan saya cepat sembuh dan dapat melakukan peperiksaan pertengahan tahun dengan jayanya. Sayonara.

PS : Nasiblah.. bintik-bintik dah tumbuh dekat muka. Koksi muka saya huduh nanti. Hurmmmmm.