Friday, August 17, 2012

Just be myself and I

Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum W.B.T wahai umat Islam yang cantik, kacak dan bergaya. Auww.

Sudah sebulan dah kita berpuasa and cop! Esok last kita berpuasa. InsyaAllah semoga saya dapat berjumpa dengan bulan Ramadan yang akan datang. Amin. Sebelum ni, banyak idea yang ada di dalam otak ni. Bila dah menghadap kat depan laptop ni, idea bertebaran entah ke mana. Al maklum lah, umur makin meningkat. Eh? Tua sangat kah aku? Hew hew hew. Sebelum balik cuti Raya ni, selama seminggu dua hari saya menghadapi peperiksaan percubaan Penilaian Menengah Rendah. Hanya Allah saja yang tahu bagaimana tahap tekanan perasaan aku pada ketika itu.

Aku dalam hati mengucap, berisghtifar mudah mudahan soalan tidaklah susah sangat. Malam sebelum trial saya dah takut. Air mata menitis. Secara jujurnya, saya tak bersedia untuk menghadapi peperiksaan itu. Jujur ni. Kay abaikan. Banyak masalah yang bermain dalam minda saya. Dah cacamarba otak aku dibuatnya. Dengan ilmu sejarah yang aku dah baca pun, dah jadi mi rojak. Kay mengarut lagi. Ampun.

Dengan ini semasa menjawab soalan soalan peperiksaan percubaan negeri dan sekolah berasrama penuh, saya rasa macam nak berdiri secara tiba tiba dan menjerit dalam dewan pada masa tu. Ya Allah, dah lah duduk tengah tengah. Haih panas. Okay itu tak penting. Apa yang penting, stress! Stress je memanjang. Macam orang dah kahwin. Come on lah Mieya, PMR pun tak lepas lagik. Hm dengan ini saya rasa amat takut untuk ambil result. Sesungguhnya saya taktahu saya dapat berapa A. Sungguh...................... saya takut sangat. Apa keling ayat ni? -.-


Kononnya............ Never mind Mieya. Life must go on! :-)

Pesanan untuk diri ini ;

Kuatkan semangat. Solat. Doa. Usaha. Tawakal. Reda.


be a tough girl forever! nampak muscle I tak? haha
*picture time form 2*
 #Stay cool and handsome. Be awesome! ;3