Saturday, August 25, 2012

Why you gotta be so mean?

Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday (Do it!)
Friday, Saturday, Saturday to Sunday (Do it!)
Get, get, get, get, get with us, you know what we say, say Party every day, p-p-p-party every day.

BEP, not party anymore. Go back to hostel. Yes, tak puas beraya. Duit raya tak masyuk. Hanya RM100 lebih. Ya Allah, tak bersyukur punya budak. Hehe okay apa RM 100 lebih. Okay apa. Okaylah.... Esok dahlah balik awal. Lepas lunch terus balik. Hm nak laya lagi! Huahuahua. Enough Mieya, raya was over even though ada hari berbaki lagi. Mmmmmm

Study lah Mieya. Come on. Come on. Come on! Need to cover all chapter. From form one until form three. Omg, I'm so lazyasssss. Hm takpalah. Takpalah. Hm belajar je lah. Ktonight I will study. Lol

Maybe tak online but apa yang penting this week sekolah empat hari sahaja! Dan akan bercuti selama empat hari juga. Oh comel. Hahaha. Adios. Aku tak tahu apa yang aku mengarut ni.

P/s ;

Dear ma bff, good luck for PMR and stay awesome :-(


Oh no, I'm so sad to leave my facebook, twittah and blog. Lastly, of course you! :-(



Go hate me, my lullaby.

Assalamualaikum.

*kau aku digunakan untuk entri kali ini

Aku memang suka bergurau kat orang. Tapi aku tak suka orang kuat terasa. Bukan aku je tak suka. Aku rasa ramai je. Come on. Open your mind and accept what people talk about. Aku takdalah pandai tapi at least aku berkongsi apa yang betul. No need to talk shit. Over mencarut pun takda guna. Kurang ajar? You need to have knowledge. Bak kata orang dulu, hormat yang muda juga. Takda guna kalau orang muda tu nak hormat orang tua yang tak reti nak hormat orang muda. Eh apa ayat keling aku ungkapkan ni? K abaikan.

We need to be open-minded even though we feel annoyed with that jokes. Betul tak? So kalau nak buat orang selesa dengan kau, jangan lah kuat terasa sangat. Its not good for your health. Ktetiba. Kau geram dengan orang pun behave lah diri sendiri. Go, lets be a cool person in da world. Takyah lah nak jadikan suasana haru biru hanya karna gurauan kecil seseorang.

Talk about sifat hormat-menghormati.

Kau faham ke hormat-menghormati? And... you talk about rude like you didn't be rude at all. Padahal? K di muka bumi Allah ni, kita patut berasa bersyukur. Ceh tetiba. Hahaha we need to have matured-thinking. Not childish-thinking. We must have wide knowledge not shallow knowledge. Understood?

Psst to my lullaby ;

Go hate me. I don't care. Its for your benevolence on your future times. So stay cute and be a patient people. Always have matured- thinking. All in all, people will love you ma dear.


Don't feel annoyed baby.


Wahai hati,

Assalamualaikum semua. Oyeah tajuk macam nak makan kaki. Kdiam.

Sebenarnya tajuk tu silap. Sebenarnya "Selamat Hari Raya". Sebenarnya........ eh banyak lak sebenarnya. Kasi tampar kang. K. Hai semua kaum muslimin dan muslimat, Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin! Wuuuuu tahun ni raya tak macam raya pun. For me biasa biasa saja. Nak kata baca buku, takdalah baca buku pun. Hehe al-maklumlah, kome nak PMR. Alangkah indahnya kome takyah baca buku, terus je seteraight A. Kan sodap tu! Hahaha k mieya mengarut.

Malam raya saya dah takda kat Rembau. Rembau adalah kampung halaman ku sejak kecil lagi dan menetap disini sudah sekian lamanya sehingga menjadi dewasa kini. Cewah. Saya ni cucu kesayangan Hasnah. Ktipu. Ada rumah sendiri, tapi taknak tinggalkan wan disini keseorangan. Bimbang punya pasal. Tapi I tetap sayang Chengkau! Wan, I'll be forever ever ever and ever be by your side *cough* Haha. K sambung cerita lagi. Malam raya saya ke Serdang, Selangor. Saya menjaga atuk saya yang menghadapi kanser usus tahap 4. Saya rasa gembira karna dapat menjaga beliau karna saya amat rasa bersalah karna saya jarang ketemu sama beliau karna saya duduk di asrama. *Fed up tak? Haha* Dengan menggunakan tenaga anak muda, saya tidak tidur sampai 4 pagi kerana menjaga beliau. Apa pun saya tak kisah pun raya ni, asalkan alhamdulillah saya dapat jaga atuk :-)

Hari raya pertama, just bersalam-salaman seisi keluarga. Tidak buat apa apa. Hanya menjaga atuk lagi. Saya duduk di Serdang selama 4 hari. Selama 4 hari itulah saya langsung tak pakai baju raya yang baru dan tidak beraya langsung. Hari raya keempat, saya sudah berada di Rembau. Masa ni saya nak melaram habis dengan pakai baju kurung baru. Hehehehe. Hari raya keempat itu dikira macam hari raya pertama bagi saya. Hew hew kasihannya saya. Lol

Kome bukannya beraya sakan. Kome follow geng kakak kome pegi beraya. Kome malu. Kome segan. Dah tampar den cepat. Mana taknya. Kome je yang tak habis belajar lagi. Huuuuuu. Tapi takpa asalkan kome happy. Hahaha ktakde kaitan.

Tetiba kami rasa kami hebat. Lol kenapa? Sebab kami rasa macam Charlie's Angel. Huahua

Saya rasa..... saya rasa........ hehe lemme introduce you, eh apa?

All of sudden, Selamat hari raya maaf zahir dan batin and thanks a lot. *jangan rasa kelakar*